Buradasın
Somon ızgara en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somon ızgara yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 2 dilim somon 2;
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2;
- yarım adet portakal suyu 2;
- 10-15 adet tane karabiber 2;
- 1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu 2;
- 1-2 dal taze kekik (arzuya göre) 2.
Yapılışı:
- Somonları geniş bir kaba alıp, zeytinyağını somona iyice yedirin 2.
- Tavayı ocağa alın ve ısıtın 2.
- Zeytinyağı ile yağladığınız somona, portakal suyu, karabiber ve deniz tuzunu ekleyin 2.
- Isınan tavayı bir parça zeytinyağı ile peçete yardımı ile yağlayın 2.
- Somonun her iki yüzeyini de 5'er dakika pişirin 2.
- Biberiye veya taze kekik ile servis edin 2.
Püf noktaları:
- Somonları balıkçınızdan alırken kalın kestirmeye özen gösterin 2.
- Tavayı tereyağı ile yağlarsanız daha uzun süre pişirebilirsiniz 2.
- Somonun her bir yanının eşit miktarda sos karışımıyla kaplandığından emin olun 4.
Somon ızgara tarifi, farklı malzemelerle ve yöntemlerle çeşitli kaynaklarda bulunabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: