Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel brokoli haşlama yöntemi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Yıkama: Brokoliyi iyice yıkayın ve çiçeklerine ayırın 14.
- Sirkeli Suda Bekletme: Bir kapta sirkeli suda 5 dakika bekletin 1.
- Haşlama: Kaynar suya tuz ekleyerek brokolileri ekleyin 13. Brokoli haşlama süresi genellikle 6-7 dakikadır 4. Brokolinin canlı yeşil rengini koruması için fazla haşlamamaya özen gösterin 14.
- Şoklama: Haşlama işleminden sonra brokolileri hemen buzlu su dolu bir kaba alarak 2 dakika bekletin 35. Bu işlem, brokolinin rengini korumasına ve taze bir doku kazanmasına yardımcı olur 5.
- Servis: Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve çırpılmış yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz 14.
İsteğe bağlı olarak, yoğurdu sarımsak ilavesi ile hazırlayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: