Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şımşıpe yoğurt yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 litre süt (tercihen taze ve pastörize edilmemiş) 2
- 2 yemek kaşığı yoğurt mayası (hazır yoğurt veya yoğurt yapma kültürü) 23
- Biraz tuz (isteğe bağlı) 2
Yapılışı:
- Sütü tencereye alın ve orta ateşte ısıtın 2. Süt kaynamadan önce, ısıyı düşürün ve yaklaşık 80-85°C’ye gelene kadar ısıtma işlemine devam edin 2.
- Süt soğuduğunda, yaklaşık 43-46°C arasına kadar soğumasını bekleyin 2. Bu sıcaklık, yoğurt yapma kültürünün aktive olabilmesi için idealdir 2.
- Yoğurt mayasını ekledikten sonra, iyice karıştırın 2. Maya tüm sütün içinde dağılsın 2.
- Yoğurt karışımını kapaklı bir kavanoza doldurun 2. Ardından kavanozu sıcak bir ortama yerleştirin 2. Yoğurt, yaklaşık 6-8 saat içinde fermente olacaktır 2.
- Fermentasyon süreci tamamlandığında yoğurdu soğutmak için buzdolabına koyun 2. Birkaç saat soğutulduktan sonra tüketebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: