Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi yoğurt mayası yapımı için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Malzemeler: 30 adet nohut ve 2 su bardağı günlük süt 2.
- Isıtma: Sütü, el yakmayacak sıcaklığa gelene kadar ısıtın 2.
- Nohut Ekleme: Ilık sütün içine nohutları ekleyin 2.
- Sarma: Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp kalın bir bez veya havluya sarın 2.
- Mayalama: 24 saat boyunca kalorifer veya hafif ısıtılmış fırında bekletin 2.
- Süzme: 24 saatin sonunda kavanozda biriken suyu tülbent veya tel süzgeç yardımıyla süzün 2.
- Maya Olarak Kullanma: Nohutları ayırdıktan sonra kalan kısmı buzdolabında dinlendirip maya olarak kullanın 2.
Bu yöntemle elde edilen maya, her seferinde bir litre ılık süt katılarak en az üç kez daha kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: