Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simitin kökeni, tarihsel olarak farklı medeniyetlerin mutfaklarına dayanmaktadır 5.
- Antik dönemler 5. Simit, özellikle Orta Doğu ve Akdeniz bölgelerinde, benzer unlu mamullerin yapıldığı antik dönemlere kadar uzanabilir 5.
- Bizans ve Selçuklu dönemi 25. Simit, Bizans ve Selçuklu mutfağında da yer almaktaydı 25. Ahmed Eflâkî'nin "Menâkıbü’l Ârifîn" adlı eserinde, Selçuklu Anadolusu'nda simidin (kulîce/کلیچه, simîd/سميد) tüketildiği anlaşılmaktadır 2.
- Osmanlı dönemi 125. Osmanlı İmparatorluğu döneminde simit, sokak lezzeti olarak ön plana çıkmış ve İstanbul'un simgesi haline gelmiştir 5. 1525'ten beri İstanbul'da tüketildiği bilinen simit, 1593'te tarihte ilk kez standartlaştırılmıştır 2.
Simit, zamanla Osmanlı kültürüne Rumlar, Ermeniler, Levantenler, Museviler, Gürcüler gibi farklı toplulukların kendi kültürlerinin tatlarını eklemesiyle zenginleşmiştir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: