Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simit tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 14;
- 1 çay bardağı süt 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1,5 tatlı kaşığı şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı instant maya 1;
- Aldığı kadar un 1;
- 1 yumurta 1;
- 3 su bardağı su 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- Susam 1.
Yapılışı:
- Ilık su, süt, sıvı yağ, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kaba koyup karıştırın 1.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Hamuru 30 dakika dinlendirin 1.
- 3 bardak su, yumurta ve şekeri çırpma teliyle çırpın 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun çubuklar yapın, ikiye katlayıp kıvırın 1.
- Hazırladığınız simitleri önce yumurta ve şekerle hazırladığınız suya, ardından susama bulayın 1.
- Tepsiye dizdiğiniz simitleri 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: