• Buradasın

    Artan simit hamuru nasıl değerlendirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Artan simit hamurunu değerlendirmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
    • Simit yapımı: Hamuru küçük parçalara ayırıp, klasik simit şeklinde yuvarlayarak pekmezli suya batırıp, susam serperek tekrar simit yapabilirsiniz 5.
    • Simit pizza: Hamuru açarak pizza tabanı haline getirip, üzerine domates sosu, peynir, sucuk gibi malzemeler ekleyerek fırında pişirebilirsiniz 5.
    • Simit sandviç: Hamurdan açtığınız parçaları ikiye kesip içlerine peynir, zeytin, sebze gibi malzemeler ekleyerek sandviç hazırlayabilirsiniz 5.
    • Simit çubukları: Hamuru ince şeritler halinde kesip fırında pişirerek simit çubukları yapabilirsiniz 5.
    • Simit salatası: Hamuru küp küp kesip fırında kızartarak kruton gibi kullanabilir, salatalarınızın üzerine ekleyebilirsiniz 5.
    • Farklı baharatlarla tatlandırma: Hamuru kekik, pul biber veya sarımsak tozu gibi baharatlarla tatlandırıp fırında pişirerek atıştırmalık haline getirebilirsiniz 5.
    • Dondurma ve saklama: Hamuru poşetleyip derin dondurucuya koyarak daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz 5.
    Ayrıca, artan mayalı hamurla ekmek kızartması, pizza, focaccia, kruvasan, çörek, bagel, kanepeler, çıtır ekmek ve çörek çubukları gibi farklı tarifler de yapılabilir 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: