Buradasın
Şekerparenin püf noktası irmik mi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şekerparenin püf noktası sadece irmik değildir, hamurun kıvamı ve şerbetin doğru hazırlanması da önemlidir 23.
İrmik şekerparenin yapımında kullanılan malzemelerden biridir ve hamurun kıvam kazanmasını sağlar 23. Ancak, tam kıvamında bir şekerpare için ayrıca şu püf noktalara da dikkat edilmelidir:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması 2. Yumurta, yoğurt ve yağ gibi sıvı malzemelerin oda sıcaklığı, hamurun daha iyi yoğrulmasını sağlar 2.
- Unun azar azar ve eleyerek eklenmesi 2. Bu, hamurun pürüzsüz olmasını sağlar 2.
- Hamurun dinlendirilmesi 2. Hazırlanan hamur, buzdolabında yarım saat dinlendirilirse hem şekil vermek kolaylaşır hem de pişerken çatlamaz 2.
- Şerbetin soğuk, şekerparenin sıcak olması 3. Şerbet dökülmeden önce şekerparelerin sıcak olması, şerbetin içine iyice çekmesini ve yumuşak olmasını sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: