Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İrmiksiz şekerpare tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:
- Hamur için: 125 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak), 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 3-4 su bardağı un 3.
- Şerbet için: 3 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 3 damla limon suyu 3.
Yapılışı ise şu şekildedir:
- Şerbet için şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp karıştırarak eritin 3.
- Hamur için tereyağını ve pudra şekerini karıştırın, ardından diğer malzemeleri ekleyin 3. Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun 3.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün 3.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin 3.
- Fırından çıkan tatlınızın ilk sıcağı geçtikten sonra ılık şerbeti dökün 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: