Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi:
Malzemeler:
- Hamur İçin:
- Şerbet İçin:
- Üzeri İçin:
- Toz Antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz veya Hindistan cevizi 1.
Yapılışı:
- Şerbeti Hazırlayın: Su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın 12.
- Hamuru Yoğurun: Yoğurma kabına yumurtaları, tereyağı veya margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın 12. Azar azar unu ilave edip, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun 12.
- Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, oval şekil verin ve fırın tepsisine dizin 12. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın 12.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin 12.
- Şerbetleme: Tatlılar sıcakken, tepsiden almadan ılık şerbeti dökün ve tepsinin üzerini başka bir tepsiyle kapatıp birkaç saat dinlendirin 12.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: