Buradasın
Tam ölçülü şekerpare nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam ölçülü şekerpare tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 1
- 1 su bardağı pudra şekeri 1
- 4 yemek kaşığı irmik 1
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe göre) 1
- 2 yumurta 1
- 4 su bardağı un 1
- 1 paket vanilya 1
- 1 paket kabartma tozu 1
Şerbeti için:
Üzeri için:
- Fındık veya badem içi 1
Yapım aşamaları:
- Margarin, pudra şekeri, irmik, hindistan cevizi, yumurta, un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin 12.
- Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin ve tepsiye dizin 1.
- Üzerlerine birer fındık yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin 1.
- Şerbeti için şekeri ve suyu küçük bir tencerede kaynatın, 5 dakika sonra limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın ve ateşten alıp ılıtın 1.
- Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin, ardından ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirin 1.
- Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: