• Buradasın

    Tam ölçülü şekerpare nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tam ölçülü şekerpare tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 1
    • 1 su bardağı pudra şekeri 1
    • 4 yemek kaşığı irmik 1
    • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe göre) 1
    • 2 yumurta 1
    • 4 su bardağı un 1
    • 1 paket vanilya 1
    • 1 paket kabartma tozu 1
    Şerbeti için:
    • 3 su bardağı şeker 1
    • 4 su bardağı su 1
    • Yarım limonun suyu 1
    Üzeri için:
    • Fındık veya badem içi 1
    Yapım aşamaları:
    1. Margarin, pudra şekeri, irmik, hindistan cevizi, yumurta, un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin 12.
    2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin ve tepsiye dizin 1.
    3. Üzerlerine birer fındık yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin 1.
    4. Şerbeti için şekeri ve suyu küçük bir tencerede kaynatın, 5 dakika sonra limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın ve ateşten alıp ılıtın 1.
    5. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin, ardından ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirin 1.
    6. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    1 kilo şekerpareye ne kadar şerbet konur?

    1 kilogram şekerpareye ne kadar şerbet konulması gerektiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, standart malzemelerle hazırlanan şekerparenin bir porsiyonu için 3,5 su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı su kullanılarak şerbet hazırlanabilir. Şekerpare için hazırlanan şerbetin soğuk, şekerparelerin ise sıcak olması önerilir. Şekerpare tarifi ve malzeme miktarları, kullanılan kaynaklara ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    İrmik yerine ne kullanabilirim şekerparede?

    Şekerparede irmik yerine hindistan cevizi veya badem unu kullanabilirsiniz.

    En güzel şekerpare şerbeti nasıl yapılır?

    En güzel şekerpare şerbeti için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 2 su bardağı su - 2 su bardağı toz şeker - 1 dilim limon (isteğe bağlı) - Vanilya veya gül suyu (isteğe bağlı) Hazırlanışı: 1. Bir tencereye su ve toz şekeri ekleyin. 2. Karışım orta ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. 3. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra, isteğe bağlı olarak bir dilim limon ekleyin. 4. Şerbet, yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatılmaya devam edin, kıvamı hafif yoğunlaşmalıdır. 5. Şerbetin kaynaması tamamlandıktan sonra, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şekerparelerin üzerine sıcak veya ılık olarak şerbeti dökerek servis edebilirsiniz.

    Şekerparenin püf noktası irmik mi?

    Şekerparenin püf noktası hamurun kıvamı olarak belirtilmiştir.

    Şekerparenin püf noktası nedir?

    Şekerparenin püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Kıvamı: Hamurunu yaparken unu ilave ederken kıvamını yumuşak tutmak önemlidir. 2. Şerbetin Ilık Olması: Şerbeti sıcak, şekerpareleri ise ılıkken dökmek gerekir. 3. Dinlendirme: Şekerpareleri hazırladıktan sonra bir gün dinlendirmek, tam kıvamını almasını sağlar. 4. Fırın Ayarı: 180 derece fansız ayarda pişirmek, şekerparelerin eşit şekilde kızarmasını sağlar. 5. Şerbetin Çekmesi: Şerbetin şekerparelere iyi çekmesi için en az 2 saat bekletmek gerekir.

    Gerçek şekerpare nasıl yapılır?

    Gerçek şekerpare yapmak için gerekli malzemeler: 125 gram tereyağı; yarım çay bardağı irmik; yarım çay bardağı sıvı yağ; 2 adet yumurta (1'inin sarısı ayrılacak); yarım çay bardağı pudra şekeri; 1 paket vanilya; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu; 1 adet portakal kabuğu rendesi; 5-6 çay bardağı un. Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı su; yarım çay bardağı portakal suyu; çeyrek adet limonun suyu. Yapılışı: 1. Öncelikle şerbeti için gerekli tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp kaynatın. 2. Şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. 3. Genişçe bir kabın içerisinde şekerpare hamurunun bütün malzemelerini karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 4. Bu aşamada unu azar azar ilave edin. 5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şeklini verdikten sonra tepsiye ya da borcama dizin. 6. Şekerparelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla üzerinden geçin. 7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. 8. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra, soğumuş olan şerbeti dökün. 9. Üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın. 10. Şerbetini çekince servis edin.

    Şekerpare hamuruna ne kadar şeker konur Kayseri?

    Kayseri'de yapılan şekerpare hamuruna 1 fincan toz şeker eklenir.