Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam ölçülü şekerpare yapmak için gerekli malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin 12;
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak) 12;
- 1/2 su bardağı pudra şekeri 1;
- 1/2 su bardağı irmik 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 3 su bardağı un 1.
Şerbeti için:
Üzeri için:
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın, limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın 12. Ocaktan alıp soğumaya bırakın 12.
- Hamuru yoğurun: Yoğurma kabına yumurtaları, tereyağı, sıvı yağ, irmik ve pudra şekerini alıp karıştırın 1. Azar azar unu ilave edip, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin 1. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun 1.
- Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, oval şekil verin 12. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın 12.
- Pişirme: Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin 12.
- Şerbetleme: Sıcak tatlıların üzerine ılık şerbeti dökün, 1-2 saat dinlendirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: