Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarıyer poğaçası yapımı için gerekli malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda ısısında) 12;
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için) 1;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 12;
- 1 su bardağı ılık su 12;
- 1 paket instant maya 12;
- 2 yemek kaşığı şeker 12;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 1;
- Aldığı kadar un 12.
İç harcı için:
Üzeri için:
Yapılışı:
- Genişçe bir kaba ılık su, şeker ve mayayı koyup beş dakika kadar bekletin 1.
- Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt ve yumurtayı ekleyip karıştırın 12.
- Tuz ve unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 12.
- Mayalanması için bir saat kadar bekletin 1.
- Mayalanan hamurun havasını alıp mandalina büyüklüğünde bezeler yapın 1.
- Bezeleri 10 dakika kadar bekletin 1.
- Her bir bezenin orta kısmını elinizle bastırarak inceltin 1.
- Orta kısmına peynir koyup kapatın 1.
- Avuç içinizle kenarını hafifçe bastırın 1.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp tepsi mayası için yarım saat bekletin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin 1.
Nefis poğaçalarınız hazır, afiyet olsun 1!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: