Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde tavuk dürüm yapmak için gerekli malzemeler:
- 600 g tavuk göğsü 2;
- 2 adet kırmızı biber 2;
- 3 adet yufka 2;
- patates kızartması 2;
- kaşar rendesi 2;
- marine için;
- üzeri için;
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü ince uzun, julyen şeklinde doğrayın 2.
- Çift kilitli poşet içerisine salça, zeytinyağı, kekik, pul biber, toz kırmızı biber ve karabiberi ekleyerek poşetin dışından karıştırın 2.
- Üzerine doğradığınız etleri ekleyerek karıştırın ve marine olması için buzdolabında 2 saat dinlendirin 2.
- Tavayı kızdırın ve marine olan tavukları yüksek ateşte karıştırarak soteleyin 2.
- Tavuklar güzelce piştikten sonra üzerine yeteri kadar tuz ve doğradığınız kırmızı biberleri ekleyerek birkaç dakika daha karıştırarak sotelemeye devam edin 2.
- Yufkayı tezgaha alın, uç kısmından bir tarafını içe doğru katlayın 2.
- Katladığınız kısma iç harcın üçte birini yerleştirin, üzerine patates kızartması ve kaşar peyniri rendesi ekleyin 2.
- Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın ve yufkayı sarın 2.
- Sardığınız yufkayı ortadan kesin ve pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz fırın tepsisine alın 2.
- Tavuklu harç bitene kadar bu işleme devam edin 2.
- Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz dürümlerin üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürün, susam ve çörek otu serpin 2.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 15 dakika, üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: