Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salmonella bakterisi, genellikle 70°C ve üzeri sıcaklıklarda yok olur 5. Bu nedenle, hayvansal gıdaların iyice pişirilmesi salmonella enfeksiyonunu önlemek için etkili bir yöntemdir 5.
- Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları en az 82°C'de pişirilmelidir 1.
- Yumurtaların iyi pişmiş olduğundan emin olunmalıdır 15. Çiğ veya kabuğu daha önce kırılmış yumurtalar tüketilmemelidir 15.
- Fırında pişen gıdalarda en soğuk nokta sıcaklığı 71,1°C'a ulaşırsa veya aşarsa, bu gıdalar salmonella açısından riskli olmaktan çıkar 3.
Salmonella enfeksiyonundan şüphelenildiğinde, doğru teşhis ve tedavi için bir sağlık kuruluşuna başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: