Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salmonella bakterisini öldürmek için kullanılabilecek dezenfektanlardan biri klordioksittir 2. Klordioksit, gıda üretim tesislerinde yüzey dezenfeksiyonu, içme suyu ve gıda ile temas eden suyun arıtılması, taze meyve ve sebzelerin yıkanması ve tavuk eti gibi hayvansal ürünlerin kontaminasyon riskini azaltmak için kullanılmaktadır 2.
Salmonella bakterisinden korunmak ve onu temizlemek için temel hijyen kurallarına uymak esastır 3. Gıda hazırlığı sırasında ve sonrasında eller, çiğ et, kümes hayvanları ve yumurtalarla temas eden tüm yüzeyler, mutfak eşyaları ve doğrama tahtaları sıcak sabunlu suyla yıkanmalı veya dezenfektan kullanılmalıdır 3.
Dezenfektan kullanımı ile ilgili doğru bilgi ve yönlendirme için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: