Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salmonella bakterisi genellikle aşağıdaki yiyeceklerden bulaşır:
- Çiğ veya az pişmiş hayvansal gıdalar: Tavuk, hindi, et ve balık 13.
- Yumurta ve yumurta ürünleri: Çiğ veya pastörize edilmemiş yumurta, mayonez, dondurma gibi 13.
- Süt ve süt ürünleri: Pastörize edilmemiş süt, peynir, krema 3.
- Deniz ürünleri: Kabuklu deniz ürünleri ve dondurulmuş gıdalar 3.
- Yıkanmamış meyve ve sebzeler: Kirlenmiş toprak veya sulama suyu ile temas etmiş ürünler 3.
Ayrıca, çapraz bulaşma yoluyla da salmonella riski vardır; bu, çiğ gıdaların diğer yiyeceklerle aynı ortamda bulunması veya aynı ekipmanların kullanılması durumunda gerçekleşir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: