Salmonella riski taşıyan tavuğun nasıl anlaşılacağına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, tavuk zehirlenmesi belirtileri arasında karın ağrısı, ishal, kusma, ateş ve baş ağrısı yer alır ve bu belirtiler, kontamine tavuk tüketiminden 6 ila 48 saat sonra ortaya çıkabilir. Salmonella riskini azaltmak için: Tavuğu iyice pişirin: Tavuk etinin iç sıcaklığı en az 75°C olmalıdır. Hijyen kurallarına dikkat edin: Çiğ tavukla temas sonrası eller en az 20 saniye sabun ve su ile yıkanmalıdır. Uygun koşullarda saklayın: Buzdolabında saklama sıcaklığı 4°C'nin altında olmalı, dondurulmuş ürünler buzdolabında çözülmelidir. Şüpheli bir durumda, bir sağlık profesyoneline başvurulması önerilir.