Buradasın
Şalgam turpu ile Çin turşusu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgam turpu ile Çin turşusu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 kg pancar 3
- 3 baş sarımsak 3
- 5-10 adet cinbiberi (acı sevenler için) 3
- 3 yemek kaşığı turşu tuzu 3
- 1 yemek kaşığı şeker 3
- 2 su bardağı sirke 3
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu 3
Yapılışı:
- Pancarlar yıkanarak kabukları soyulup elma dilimi şeklinde doğranır 3.
- Üzerlerini geçecek kadar su eklenip; sirke, limontuzu, tuz, şeker eklenip 5-10 dakika kaynatılır 3.
- Temizlenip doğranmış olan sarımsaklar ve cinbiberi eklenip 3 kg'lık turşu kavanozuna konulur 3.
- Kavanozun kapağı sıkıca kapatılıp, turşunun en az bir gece, ideal olarak bir hafta buzdolabında bekletilmesi gerekmektedir 1. Bu süre zarfında sebzeler sirkeyi emer ve tatları daha yoğun hale gelir 1.
Çin turşusunun farklı tariflerinde ekstra baharatlar veya sebzeler de kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: