• Buradasın

    Şalgam turpu ile Çin turşusu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şalgam turpu ile Çin turşusu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 2 kg pancar 3
    • 3 baş sarımsak 3
    • 5-10 adet cinbiberi (acı sevenler için) 3
    • 3 yemek kaşığı turşu tuzu 3
    • 1 yemek kaşığı şeker 3
    • 2 su bardağı sirke 3
    • 1 tatlı kaşığı limon tuzu 3
    Yapılışı:
    1. Pancarlar yıkanarak kabukları soyulup elma dilimi şeklinde doğranır 3.
    2. Üzerlerini geçecek kadar su eklenip; sirke, limontuzu, tuz, şeker eklenip 5-10 dakika kaynatılır 3.
    3. Temizlenip doğranmış olan sarımsaklar ve cinbiberi eklenip 3 kg'lık turşu kavanozuna konulur 3.
    4. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılıp, turşunun en az bir gece, ideal olarak bir hafta buzdolabında bekletilmesi gerekmektedir 1. Bu süre zarfında sebzeler sirkeyi emer ve tatları daha yoğun hale gelir 1.
    Çin turşusunun farklı tariflerinde ekstra baharatlar veya sebzeler de kullanılabilir 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Şalgam turpundan ne yapılır?

    Şalgam turpundan çeşitli yemekler ve salatalar yapılabilir. İşte bazı örnekler: 1. Şalgam Salatası: Şalgam, turp, havuç, maydanoz ve sarımsakla hazırlanan renkli bir salatadır. 2. Şalgam Yemeği: Şalgam, havuç, ayva ve patatesle pişirilen, kuş üzümü ve karabiberle lezzetlendirilen bir yemektir. 3. Şalgam Çorbası: Şalgam, zeytinyağı, tereyağı, un ve sütle yapılan besleyici bir çorbadır. 4. Şalgam Kızartması: Şalgamların doğranıp kızartılmasıyla hazırlanan bir atıştırmalıktır.

    Şalgam turşusu kaç günde olur?

    Şalgam turşusu, 10 gün sonra hazır hale gelir.

    Şalgamın en güzel turşusu nasıl yapılır?

    Şalgamın en güzel turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz: Malzemeler: - 1 demet şalgam - 4-5 yaprak lahana - 3 adet havuç - 1 çorba kaşığı kaya tuzu - 1 çorba kaşığı silme toz şeker - 1 baş sarımsak - 1 kahve fincanı sirke - Üzerini geçecek kadar su Yapılışı: 1. Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun ve elma dilimi gibi dilimleyin. 2. Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın ve sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün. 3. Lahana yapraklarını 2-3 parçaya ayırın. 4. Şalgam, havuç ve lahanayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün. 5. Soğuyunca sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin ve aralarına sarımsakları serpin. 6. Tuz, su ve sirkeyi karıştırarak elde ettiğiniz karışımı sebzelerin üzerine dökün. 7. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve 10 gün sonra turşunuz hazır olacaktır.

    Şalgam ve Çin turşusu aynı mı?

    Şalgam ve Çin turşusu aynı şeyler değildir. Şalgam, turpgiller familyasına ait, kökleri, yaprakları ve tohumları kullanılan bir sebzedir. Çin turşusu ise, Çin'de binlerce yıldır hazırlanan ve içerisinde lahana, marul, acı kavun, salatalık, havuç gibi sebzelerin bulunduğu bir turşu türüdür.

    Şalgam suyu ile turşu yapılır mı?

    Evet, şalgam suyu ile turşu yapılabilir. Şalgam turşusu tarifi: 1. 2-3 adet orta boy şalgam iyice yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra bir tencereye konur. 2. Şalgamların üzerini geçecek kadar su ile haşlanır ve içine rahatlıkla bıçak sokulacak aşamaya geldiğinde haşlamaya son verilir. 3. Haşlama suyu dökülmez, çünkü daha sonra turşu suyu olarak kullanılacak. 4. Şalgamlar dilimlenir, bir baş sarımsak soyulur ve birkaç tanesi havanda dövülür, diğerleri bıçakla ezilir. 5. Kavanoza salgamlar dizilir, arada bir sarımsak konur. 6. Kavanoz dolduğunda üzerine bir kaşık şeker, bir kaşık tuz ve bir çay bardağı sirke konur. 7. Haşlama suyu, turşunun üzerini geçecek kadar doldurulur. 8. Turşu, bir hafta bekledikten sonra yemeye hazır hale gelir.

    Şalgam Turşusuna hangi sirke konur?

    Şalgam turşusunda üzüm sirkesi kullanılır.

    Şalgamın hangi turpu kullanılır?

    Şalgam yapımında şalgam turpu kullanılır.