Pratik şalgam turşusu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 demet şalgam - 4-5 yaprak lahana - 3 adet havuç - 1 çorba kaşığı kaya tuzu - 1 çorba kaşığı silme toz şeker - 1 baş sarımsak - 1 kahve fincanı sirke - Su Yapılışı: 1. Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun ve elma dilimi gibi dilimleyin. 2. Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın. 3. Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün ve lahanayı 2-3 parçaya ayırın. 4. Şalgam, havuç ve lahanayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün. 5. Soğuyunca sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin ve aralarına sarımsakları serpin. 6. Tuz, su ve sirkeyi karıştırıp, karışımı sebzelerin üzerine dökün. 7. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve 10 gün sonra turşunuz hazır olacaktır.