Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgam turşusunun hazır olma süresi, kullanılan yönteme ve çevresel koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
- 3 günde hazır olan şalgam turşusu: "Kırmızı Pancar (Şalgam) Turşusu (3 Günde Hazır)" tarifine göre, bu tür bir şalgam turşusu oda ısısında 3-4 gün bekletildikten sonra hazır olur 1.
- 1-2 hafta içinde hazır olan şalgam turşusu: Geleneksel şalgam turşusu tariflerinde, şalgamların fermente olması için 1-2 hafta bekletilmesi önerilir 34. Fermantasyon süresi, hava sıcaklığına ve şalgamların büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir 4.
Şalgam turşusunun hazır olup olmadığını anlamak için, turşunun tadına bakılarak istenen lezzet ve kıvama ulaşılıp ulaşılmadığına karar verilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: