Buradasın
Şalgamın en güzel turşusu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgamın en güzel turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 demet şalgam 1
- 4-5 yaprak lahana 1
- 3 adet havuç 1
- 1 çorba kaşığı kaya tuzu 1
- 1 çorba kaşığı silme toz şeker 1
- 1 baş sarımsak 1
- 1 kahve fincanı sirke 1
- Üzerini geçecek kadar su 1
Yapılışı:
- Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun ve elma dilimi gibi dilimleyin 13.
- Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın ve sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün 13.
- Lahana yapraklarını 2-3 parçaya ayırın 3.
- Şalgam, havuç ve lahanayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün 13.
- Soğuyunca sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin ve aralarına sarımsakları serpin 13.
- Tuz, su ve sirkeyi karıştırarak elde ettiğiniz karışımı sebzelerin üzerine dökün 13.
- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve 10 gün sonra turşunuz hazır olacaktır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: