Buradasın
Şalgam suyu ile turşu yapılır mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgam turşusu tarifi:
- 2-3 adet orta boy şalgam iyice yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra bir tencereye konur 1.
- Şalgamların üzerini geçecek kadar su ile haşlanır ve içine rahatlıkla bıçak sokulacak aşamaya geldiğinde haşlamaya son verilir 1.
- Haşlama suyu dökülmez, çünkü daha sonra turşu suyu olarak kullanılacak 1.
- Şalgamlar dilimlenir, bir baş sarımsak soyulur ve birkaç tanesi havanda dövülür, diğerleri bıçakla ezilir 1.
- Kavanoza salgamlar dizilir, arada bir sarımsak konur 1.
- Kavanoz dolduğunda üzerine bir kaşık şeker, bir kaşık tuz ve bir çay bardağı sirke konur 1.
- Haşlama suyu, turşunun üzerini geçecek kadar doldurulur 1.
- Turşu, bir hafta bekledikten sonra yemeye hazır hale gelir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: