• Buradasın

    Şalgam suyu ile turşu yapılır mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, şalgam suyu ile turşu yapılabilir 13.
    Şalgam turşusu tarifi:
    1. 2-3 adet orta boy şalgam iyice yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra bir tencereye konur 1.
    2. Şalgamların üzerini geçecek kadar su ile haşlanır ve içine rahatlıkla bıçak sokulacak aşamaya geldiğinde haşlamaya son verilir 1.
    3. Haşlama suyu dökülmez, çünkü daha sonra turşu suyu olarak kullanılacak 1.
    4. Şalgamlar dilimlenir, bir baş sarımsak soyulur ve birkaç tanesi havanda dövülür, diğerleri bıçakla ezilir 1.
    5. Kavanoza salgamlar dizilir, arada bir sarımsak konur 1.
    6. Kavanoz dolduğunda üzerine bir kaşık şeker, bir kaşık tuz ve bir çay bardağı sirke konur 1.
    7. Haşlama suyu, turşunun üzerini geçecek kadar doldurulur 1.
    8. Turşu, bir hafta bekledikten sonra yemeye hazır hale gelir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A glass of deep purple şalgam suyu with a splash of vinegar, surrounded by fresh purple carrots and turnips on a rustic wooden table in a Turkish kitchen.

    Şalgam suyuna neden sirke konur?

    Şalgam suyuna sirke konmasının iki nedeni vardır: 1. Fermantasyonu hızlandırmak. 2. Lezzeti artırmak.
    A rustic wooden table holds a jar of vibrant purple pickled turnips with grapevine leaves and a small bottle of golden grape vinegar nearby, evoking traditional Turkish pickling.

    Şalgam Turşusuna hangi sirke konur?

    Şalgam turşusuna elma sirkesi veya beyaz üzüm sirkesi eklenebilir. Ancak, geleneksel Osmanlı usulü tariflerde sirke kullanılmaz. Sirke kullanmak istemezseniz, bu malzemeyi atlayabilirsiniz. Şalgam turşusu tariflerine şu sitelerden ulaşılabilir: nefisyemektarifleri.com; youtube.com; gurmedunyasi.com.tr.

    Şalgam suyu ile hangi yemekler yapılır?

    Şalgam suyu ile yapılan bazı yemekler: Şalgam dolması. Şalgam turşusu. Şalgam çorbası. Şalgamlı pankek. Şalgam püresi. Şalgamlı bulgur salatası. Antep fıstıklı şalgam salatası. Şalgam kızartması.

    Şalgam suyu en güzel nasıl yapılır?

    Şalgam suyunu en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki tarif kullanılabilir: Malzemeler: 1 adet büyük boy şalgam; 1 adet büyük boy pancar; 4 mor havuç; 2 yemek kaşığı kaya tuzu; 1 tatlı kaşığı şeker; Yarım ekmek; 6 su bardağı su; 1 tatlı kaşığı limon tuzu. Hazırlanışı: 1. Pancarların, havuçların ve şalgamın kabuklarını soyun. 2. Pancar ve şalgamı orta boyda küpler halinde doğrayın, havuçları dörde bölün. 3. Ekmeği temiz bir tülbente sarın. 4. Şalgamı hazırlayacağınız kabın tabanına ekmeği, üzerine doğradığınız havuç, şalgam ve pancarı ilave edin. 5. Limon tuzu, kaya tuzu ve şekeri de ekleyin. 6. Kabın alabildiği kadar suyu malzemelerin üzerine gezdirin. 7. Ağız kısmını sıkıca kapatın ve yaklaşık 15 gün bekletin. 8. Sürecin sonunda ekmeği içinden çıkarın. Şalgam suyunu bekleteceğiniz yerin serin ve gün ışığını doğrudan almayan bir yer olmasına özen gösterin. Şalgam suyunun acı olması istenirse, yapım aşamasında içine 3-4 adet acı biber ilave edilebilir.

    Şalgam suyuna hangi baharatlar konur?

    Şalgam suyuna konabilecek baharatlar şunlardır: Kuru acı biber. Pul biber. Ayrıca, şalgam suyu tariflerinde sarımsak da kullanılmaktadır.
    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds a glass pitcher filled with deep purple şalgam suyu, a bowl of coarse rock salt, and a wooden spoon, with sunlight streaming through a lace curtain.

    Ev yapımı şalgam suyuna ne kadar tuz konur?

    Ev yapımı şalgam suyu için 2 yemek kaşığı tuz kullanılması önerilir. Ayrıca, şalgam suyunun daha lezzetli ve koruyucu olması için rafine edilmemiş tuz kullanılması tavsiye edilir. Tuz miktarı, kişisel tercihlere göre ayarlanabilir.
    A rustic Turkish kitchen countertop with freshly sliced turnips, carrots, and cabbage layered in a glass jar, surrounded by peeled garlic cloves, a bowl of salt, and a bottle of vinegar, evoking the warmth of homemade pickling.

    Pratik şalgam turşusu nasıl yapılır?

    Pratik şalgam turşusu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 demet şalgam - 4-5 yaprak lahana - 3 adet havuç - 1 çorba kaşığı kaya tuzu - 1 çorba kaşığı silme toz şeker - 1 baş sarımsak - 1 kahve fincanı sirke - Su Yapılışı: 1. Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun ve elma dilimi gibi dilimleyin. 2. Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın. 3. Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün ve lahanayı 2-3 parçaya ayırın. 4. Şalgam, havuç ve lahanayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün. 5. Soğuyunca sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin ve aralarına sarımsakları serpin. 6. Tuz, su ve sirkeyi karıştırıp, karışımı sebzelerin üzerine dökün. 7. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve 10 gün sonra turşunuz hazır olacaktır.