Acı şalgam suyu sosunun nasıl kullanılacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, acılı şalgam suyunun genellikle kebaplar, lahmacun, döner ve et yemekleriyle birlikte tüketildiği bilinmektedir. Evde acılı şalgam suyu yapmak için gerekli malzemeler ve tarif şu şekildedir: Malzemeler: 2 kg mor havuç, 1 adet pancar, 1 su bardağı ince bulgur, 10 su bardağı içme suyu, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 su bardağı nohut, 5-6 adet acı süs biberi, 1 yemek kaşığı pul biber. Hazırlanışı: 1. Mor havuç ve pancarı yıkayıp kabuklarını soyun, iri iri doğrayın. 2. Nohutları yıkayıp süzün. 3. Bulguru bir kaseye alıp üzerine ılık su ekleyin, 3-4 saat bekletin, süzün ve bir kavanoza alın, içine nohutları ekleyin. 4. Kavanoza içme suyu ilave edin ve karışımı 1-2 gün oda sıcaklığında bekletin. 5. Doğradığınız mor havuç, pancar ve acı süs biberlerini geniş bir cam kavanoza veya plastik bidona ekleyin. 6. Üzerine önceden hazırladığınız bulgurlu mayayı ekleyin. 7. Kaya tuzu, limon tuzu ve suyu ilave edip karışımı iyice karıştırın. 8. Karışımı oda sıcaklığında 10-15 gün fermente olmaya bırakın, her gün tahta bir kaşıkla karıştırın. 9. Fermantasyon sonrası şalgam suyunu süzerek cam şişelere aktarın, buzdolabında saklayın. Servis esnasında ekstra pul biber ekleyebilirsiniz.