Buradasın
Saçaklı peynirli poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Saçaklı peynirli poğaça yapımı için gerekli malzemeler:
- yarım su bardağı sıvı yağ 12;
- 2 su bardağı ılık süt 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12;
- 2 adet kesme şeker 12;
- 2 çorba kaşığı kuru maya 12;
- 1 adet yumurta 12;
- aldığı kadar un 12;
- süslemek için: 2 çorba kaşığı süzme yoğurt, 250 gram beyaz peynir, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, yarım demet maydanoz 1.
Yapılışı:
- Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırın 12. Mayanın erimesi için 10-15 dakika bekletin 12.
- Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın 12. Açtığınız havuzun içine mayalı sütü, tuzu ve sıvı yağı ekleyin 12.
- Unla beraber bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın 12.
- Hamuru mayalanması için yarım saat bekletin 12.
- Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlak şekil verin 12. Yağlanmış tepsiye dizin 12. Üzerlerine yumurta sarısı sürün 12.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 12.
- Yoğurt, beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın 1.
- Poğaçalar soğuduktan sonra aralarını kesin 1. Poğaçaların arasına beyaz peynir, süzme yoğurt ve maydanoz karışımından koyun 1.
- Son olarak poğaçaların kenarından gözüken peynirli karışımı kaşar peyniri rendesine batırıp servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: