Buradasın
Saçaklı peynirli poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Saçaklı peynirli poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 su bardağı ılık süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak), 1 tatlı kaşığı instant kuru maya, 3-3,5 su bardağı un 5.
- İç dolgu için: 3 yemek kaşığı labne peyniri, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz 5.
- Üzeri için: Yumurta sarısı 5.
Yapılışı:
- Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı derin bir kaba alın, karıştırın ve maya aktifleşene kadar 5 dakika bekletin 5.
- Üzerine sıvı yağ, yumurtanın beyazı ve tuzu ekleyin, karıştırmaya devam edin 5.
- Kontrollü şekilde unu ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun 5.
- Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın 5.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, hafifçe bastırarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin 5.
- Tepside 10-15 dakika ikinci kez mayalanmaya bırakın 5.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin 5.
- Poğaçalar tamamen soğuduktan sonra, ortadan ikiye açın ancak tamamen kesmeyin 5.
- İç yüzeyine 1 tatlı kaşığı labne peyniri sürün, ardından içlerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri ve ince doğranmış maydanoz yerleştirin 5.
- Kaşarları dışarıya doğru taşıyarak saçak görünümü elde edin 5.
Püf noktaları:
- Hamurun mayalanma süresi, poğaçaların kabarması ve yumuşak olması için önemlidir 5.
- İç harcı için evde bulunan peynirler kullanılabilir 4.
- Sert peynirler yerine yumuşak peynirler tercih edilmelidir 4.
- Maydanoz yerine dereotu kullanılabilir, ancak dereotu daha yoğun bir tada sahip olduğu için daha az eklenmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: