Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rezene ile yapılabilecek yemeklerden bazıları şunlardır:
- Mercimek çorbası 1. Ortalama bir çay kaşığı rezene ve karabiber, nane, pul biber gibi klasik çorba baharatları ile harmanlanan mercimek çorbası, derinlik kazanır 1.
- Levrek buğulama 1. Limon, defne yaprağı, rezene gibi baharat çeşitlerinin yanı sıra Hayfene Su Baharatı gibi özel ve aromatik balık baharatları ile hazırlanan levrek buğulama, hafifletici ve ferah bir aroma kazanır 1.
- Kremalı mantarlı enginar 1. Enginarın rafine lezzeti, krema ve mantarın doyurucu dokusu ve zeytinyağlı baharatları ile birleştiğinde gurme bir tat ortaya çıkar 1.
- Rezeneli fırın somon 1. Somon fileto üzerine zeytinyağı, sarımsak ve ezilmiş rezene tohumu sürülür ve 180°C fırında 15-20 dakika pişirilir 1.
- Rezeneli kuzu pirzola 1. Marine için kuzu pirzolalara rezene, karabiber, zeytinyağı ve limon eklenir ve ızgarada iki tarafı mühürlenerek pişirilir 1.
- Rezeneli karides güveç 1. Karidesler, domates, sarımsak ve rezene ile toprak güveçte sotelenir, üzerine kaşar rendelenip fırında kızartılır 1.
- Rezeneli kabak yemeği 1. İnce doğranmış kabaklar, soğan ve sarımsakla sotelenir, üzerine az miktarda rezene tohumu serpilerek pişirilir 1.
- Rezene turşusu 2. Taze rezeneler ince ince dilimlenip bir kavanozun içerisine yerleştirilir 2.
- Portakallı rezene salatası 2. 2 adet portakal dilimlenir, 2 adet taze rezene, 60 gram kırmızı soğan ince dilimler halinde kesilir, 100 gram dilim yeşil zeytin ve bir tutam tuz eklenip zeytinyağıyla birlikte harmanlanır 2.
- Külçe (rezeneli börek) 5. Un, tuz, su ve maya ile hazırlanan bir böreğin arası, toz haline getirilmiş rezene, susam, çörekotu, tereyağı ve baharatlarla doldurulur 5.
Rezene, taze veya kurutulmuş halde yemeklerde ve salatalarda kullanılabilir 34. Ayrıca, rezene tohumları çay yapımında da kullanılır 34.
Yemek tarifleri ve malzeme miktarları, kişisel tercihlere ve tarifin türüne göre
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: