Zeytinyağlı rezene yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 2 dal rezene (soğanlı); 1 adet büyük boy soğan; 4-5 diş sarımsak; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 adet limon suyu; 1 adet havuç; 1/2 çay bardağı sıcak su. Yapılışı: 1. Rezeneleri yıkayıp alt kısımlarını kesin ve dik olarak kesip parçalara ayırın. 2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın ve sarımsakların kabuklarını soyun. 3. Tencerede az yağda az tuzla soğanı ve ardından sarımsakları pişirin. 4. İnce doğradığınız havuçları ekleyin. 5. Sırasıyla rezeneleri, küçük doğranmış sap kısımlarını, şeker, tuz, limon ve suyu ekleyin. 6. Biraz daha zeytinyağı ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirin. 7. Piştikten sonra üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirip, tencere kapağı kapalı şekilde dinlendirin. Etli terbiyeli rezene yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr rezene kökü; 250 gr kuşbaşı et (kuzu veya dana); 1 kuru soğan; 3-4 diş sarımsak; 2-3 havuç; zeytinyağı; tuz ve karabiber; terbiyesi için 1 yumurta sarısı, 2 kaşık yoğurt, yarım limon suyu. Yapılışı: 1. Rezene kökünü dilediğiniz şekilde doğrayın. 2. Havuçları doğrayın. 3. Kuşbaşı doğranmış eti pişirin, dana etiyse önceden haşlayın. 4. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, zeytinyağını ekleyin ve pişirmeye devam edin. 5. Havucu ekleyin ve pişirmeye devam edin. 6. Rezeneyi ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın, üzerini geçecek kadar su koyun ve orta ateşte pişmeye bırakın. 7. 20-25 dakika pişirdikten sonra, yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu çırparak kaynayan yemeğin suyundan