Elma reçeli yapmak için gerekli malzemeler: 1 kilogram elma; 2 su bardağı toz şeker; 1 limon suyu; 1 su bardağı su; 2-3 adet karanfil (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Elmaları yıkayıp soyun, istediğiniz büyüklükte dilimleyin veya küp küp doğrayın. 2. Geniş bir tencereye suyu, toz şekeri ve limon suyunu ekleyin, karanfilleri de ekleyin. 3. Tencereyi ocağa alın ve karışımı kaynamaya başlayana kadar karıştırın. 4. Doğradığınız elmaları tencereye ekleyin. 5. Elmaların iyice pişmesi için orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. 6. Elmalar yumuşayana kadar bu işlemi sürdürün. 7. Reçel kıvamını almaya başladığında ocaktan alın. 8. Sıcakken temiz kavanozlara dökün, kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Püf noktaları: Elmaların taze ve olgun olmasına dikkat edin. Şeker miktarını elma çeşidine göre ayarlayın. Düşük ateşte pişirmek, elmaların reçel içinde güzelce dağılmasını sağlar. Reçeli sıcakken kavanozlara dökün ve kavanozları ters çevirerek vakumlanmasını sağlayın.