Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elma reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet elma 1;
- 2 su bardağı toz şeker 1;
- 2 su bardağı su 1;
- 1 diş karanfil 1;
- 1 adet çubuk tarçın 1;
- 1 yemek kaşığı limon suyu 1.
Hazırlanışı:
- Şeker ve suyu tencereye alarak şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın 14.
- Şeker eriyince kısık ateşte kaynamaya bırakın ve elmaların kabuklarını soyarak dilimleyin 1.
- Şerbet kıvamı koyulaşınca karanfil, tarçın ve elmaları ekleyin 1.
- 1-2 kez karıştırıp kısık ateşte elmalar şeffaflaşıncaya kadar pişirin 1.
- Elmaların renkleri değişip şerbet koyulaşınca limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 1 dakika daha kaynatın 1.
- Hazırladığınız reçeli kavanoza alın ve ağzını sıkıca kapatın 1.
Alternatif bir elma reçeli tarifi:
- 1 kg elma, kabukları soyulmuş ve doğranmış 2;
- 3 su bardağı toz şeker 2;
- 1 su bardağı su 2;
- 3-4 adet karanfil (isteğe bağlı) 2;
- 1 çubuk tarçın (isteğe bağlı) 2.
Hazırlanışı:
- Elma, şeker ve suyu geniş bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin 2.
- Elmalar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin 2.
- Tarçın çubuğu ve karanfili ekleyip birkaç dakika daha kaynatın 2.
- Limon suyunu ekleyin ve kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin 2.
- Reçeli kavanozlara doldurun ve soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: