Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızılcıktan en güzel reçeli yapmak için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Kızılcıkları yıkayıp tencereye alın 13.
- Üzerine şekeri ekleyip bir gece bekletin 13.
- Ertesi gün su ve diğer malzemeleri ekleyerek kaynatın 13.
- Kızılcıklar yumuşayıp reçel kıvamına geldiğinde limon suyu ve limon tuzunu ekleyin 13.
- Kavanozda muhafaza edip soğuduktan sonra servis edin 13.
Ayrıca, doğal ve katkısız bir kızılcık reçeli için şu tarifi de deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 kg taze kızılcık 2
- 750 gram toz şeker 2
- Yarım su bardağı su 2
- 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 2
Hazırlanışı:
- Kızılcıkların saplarını ayıklayıp yıkayın 2.
- Temiz bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyin ve kapağını kapatın 2.
- Yaklaşık 1 gece beklettikten sonra yarım su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın 2.
- Reçel kaynayıp göz göz olmaya başladığında ateşi kısarak 45 dakika daha pişirin 2.
- Oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin 2.
- Reçel kıvamını bulduğunda limon suyunu ekleyip karıştırın 2.
- Hazırladığınız reçeli kavanozlara döküp sıkıca kapatın ve ters çevirip soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: