• Buradasın

    Pudingli pasta nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pudingli pasta yapımı için gerekli malzemeler:
    • 1 litre süt 2;
    • 1 paket çikolatalı puding 2;
    • 1 paket petibör bisküvi 2;
    • Hindistan cevizi 12.
    Yapılışı:
    1. Tencereye sütü ve pudingi boşaltın 2.
    2. Kıvama gelinceye kadar yaklaşık 15 dakika karıştırın 2.
    3. Dikdörtgen borcam tepsisinin içine bisküvileri tabanı kaplayacak şekilde dizin 2.
    4. Bisküvilerin üzerine pudingin üçte birini dökerek yayın 2.
    5. Tekrar bisküvi dizerek kalan pudingin yarısını dökün ve yayın 2.
    6. En üstte puding kalacak şekilde bu işlemi tekrar edin ve en son üzerini düzeltin 2.
    7. Pastayı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin 2.
    8. Daha sonra buzdolabında yaklaşık 1-2 saat bekletin 2.
    9. Son aşamada buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine Hindistan cevizi serperek dilimleyin ve servis edin 2.
    Pudingli pasta tarifinde, petibör bisküvi yerine bebe bisküvisi ya da yulaflı, kakaolu bisküvi de kullanılabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kahveli pudingli parfe olur mu?

    Evet, kahveli pudingli parfe yapılabilir. Örneğin, Dr. Oetker'in tarifine göre, vanilyalı puding ve çikolatalı krem şanti ile hazırlanan parfeye çözünebilir kahve eklenebilir. Ayrıca, mutfaksirlari.com sitesinde yer alan bir tarifte de Türk kahveli puding kullanılarak parfe yapıldığı belirtilmektedir.

    Kakao pudingli kek nasıl yapılır?

    Kakao Pudingli Kek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 adet yumurta (oda sıcaklığında) - 1,5 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı süt - 3 çorba kaşığı kakao - 1 paket şekerli vanilin - 1 paket kabartma tozu - 2,5 su bardağı un (yumurtanın büyüklüğüne göre unun ölçüsü biraz değişebilir) - Sosu için: Yarım su bardağı toz şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 çorba kaşığı kakao, 1 paket kakaolu puding Yapılışı: 1. Şekeri ve yumurtayı çırpma teli veya mikserle 5 dakika çırpın. 2. Sıvıyağ, süt, kakao, şekerli vanilin ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. 3. Unu eleyerek karışıma ilave edin ve güzelce karıştırıp 26 cm çapındaki yağladığınız yuvarlak kek kalıbına boşaltın. 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. 5. Kek pişmeye başlamışken sosu yapmaya başlayın. 6. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve üstten her tarafına kürdan batırın. 7. Bir kaşık yardımıyla da kekin her tarafına iyice yayın. 8. Bir yandan kakaolu pudingi arkasında yazıldığı miktardan 1 çay bardağı eksik sütle pişirin. 9. Islak keki buzdolabında soğuyana kadar dinlendirin.

    Pasta için hangi muhallebi kullanılır?

    Pasta yapımında muhallebi olarak genellikle sütlü muhallebi kullanılır. Bu muhallebi için gerekli malzemeler şunlardır: 1 litre süt; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı un; 1 paket vanilya; 2 yemek kaşığı nişasta. Ayrıca, pastanın üzerini süslemek için kakao veya hindistan cevizi de kullanılabilir.

    Ev yapımı puding nasıl yapılır?

    Ev yapımı puding yapmak için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı mısır nişastası; 1/2 su bardağı toz şeker; 2 su bardağı süt; 1/2 çay bardağı su; 1 tatlı kaşığı vanilin; Damak zevkine göre çikolata rendesi, meyve veya fındık (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Bir tencereye mısır nişastası ve toz şekeri koyun, karıştırın. 2. Üzerine suyu ve sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin, topaklanmaması için dikkatli olun. 3. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, karışım kaynadığında altını kısın. 4. Koyulaşmaya başladığında vanilini ekleyin. 5. Kıvam alıp göz göz olana kadar pişirmeye devam edin. 6. Ocağı kapatın ve pudingi kaselere veya kaplara paylaştırın. 7. Üzerini streç filmle örtün, bu sayede üzerinde sert bir tabaka oluşmasını engelleyebilirsiniz. 8. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın, en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Alternatif bir ev yapımı puding tarifi: 1 litre süt; 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker; 2 tepeleme yemek kaşığı kakao; 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası (yoksa un nişastası da olur); 2 tepeleme yemek kaşığı un; 1 yemek kaşığı tereyağı; Arzuya göre 1 portakalın kabuğu + 1 küçük paket çikolata. Yapılışı: 1. Tüm malzemeyi tencereye koyup karıştıra karıştıra pişirin. 2. Pişince tereyağını ve kullanıyorsanız portakal kabuğu ve çikolatayı da ekleyip karıştırın. 3. Kaselere paylaştırın. 4. Üzerlerinin kabuk tutmaması için her birini pudingin üzerine streç değecek şekilde streçleyin. 5. Soğuduktan sonra dolaba alıp servis yaparken isterseniz kakao ya da hindistan cevizi ile süsleyin.

    Pasta kreması yerine kakaolu puding kullanılır mı?

    Evet, pasta kreması yerine kakaolu puding kullanılabilir. Ancak, pudingin daha katı bir yapıya sahip olması nedeniyle pastanın kıvamı ve yapısı değişebilir.

    Evde puding yoksa yerine ne kullanılır?

    Evde puding yoksa yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır: 1. Hindistan Cevizi Şekeri: Pudingin içine eklenerek hoş bir tat verir ve besin değeri sunar. 2. Agave Şurubu: Puding tariflerinde kullanılarak ekstra lezzet sağlar ve kan şekerinin hızlı yükselmesini engeller. 3. Meyve Püresi: Doğal bir tatlandırıcı olarak pudinge eklenerek vitamin açısından zengin bir aroma sağlar. 4. Süt ve Yoğurt Karışımı: Sıvı krema yerine kullanılabilir, özellikle kek ve çorbalarda. 5. Pirinç Unu: Puding yapımında nişasta yerine kullanılabilir.

    Kedidili meyveli pudingli pasta nasıl yapılır?

    Kedidili meyveli pudingli pasta yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 paket kedidili bisküvi - 1 bardak süt - 1 paket vanilyalı puding - 1 paket çikolata sosu - Süslemek için: hindistan cevizi ve çilek Yapılışı: 1. Kedidillerini 1 bardak sütle ıslatıp büyük bir borcama dizin. 2. Pudingi üzerinde yazan ölçüye göre hazırlayıp biraz soğuduktan sonra kedidillerinin üzerine dökün. 3. Çikolata sosunu üzerindeki ölçülere göre hazırlayıp aynı şekilde döküp üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyin. 4. Pastayı buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Afiyet olsun!