• Buradasın

    Pudingli pasta nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pudingli pasta yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1,5 paket petibör bisküvi (225 gr) 1;
    • 1 paket kakaolu puding (145 gr) 1;
    • 4 su bardağı süt (800 ml) 1;
    • Üzeri için hindistan cevizi 1.
    Yapılışı:
    1. Uygun bir tencereye kakaolu pudingi boşaltın, üzerine sütü ilave edin 1.
    2. Orta ateşte, puding koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin 1.
    3. Pudingi ocaktan alın 1.
    4. Bir borcama petibör bisküvinin bir kısmını dizin 1.
    5. Hazırladığınız kakaolu pudingin üçte birini bisküvilerin üzerine dökün, yayın 1.
    6. Bir kat daha bisküvi dizin ve aynı şekilde puding dökün 1.
    7. Tüm bisküviler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın 1.
    8. Pastanın her yerini kalan puding ile kaplayın 1.
    9. Buzdolabında 2 saat dinlendirin 1.
    10. Dilimleyerek servis edin 1.
    Tarifin detaylı haline yemek.com ve youtube.com sitelerinden de ulaşılabilir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Evde puding yoksa yerine ne kullanılır?

    Evde puding yoksa yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır: Hindistan cevizi sütü. Soya sütü. Kaju sütü. Yulaf sütü. Badem sütü. Su veya meyve suyu. Alternatifin seçimi, kişisel tercihlere ve diyet gereksinimlerine bağlıdır.

    Pasta için hangi muhallebi kullanılır?

    Pasta yapımında muhallebi olarak genellikle sütlü muhallebi kullanılır. Bu muhallebi için gerekli malzemeler şunlardır: 1 litre süt; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı un; 1 paket vanilya; 2 yemek kaşığı nişasta. Ayrıca, pastanın üzerini süslemek için kakao veya hindistan cevizi de kullanılabilir.

    Kakao pudingli kek nasıl yapılır?

    Kakao Pudingli Kek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 adet yumurta (oda sıcaklığında) - 1,5 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı süt - 3 çorba kaşığı kakao - 1 paket şekerli vanilin - 1 paket kabartma tozu - 2,5 su bardağı un (yumurtanın büyüklüğüne göre unun ölçüsü biraz değişebilir) - Sosu için: Yarım su bardağı toz şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 çorba kaşığı kakao, 1 paket kakaolu puding Yapılışı: 1. Şekeri ve yumurtayı çırpma teli veya mikserle 5 dakika çırpın. 2. Sıvıyağ, süt, kakao, şekerli vanilin ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. 3. Unu eleyerek karışıma ilave edin ve güzelce karıştırıp 26 cm çapındaki yağladığınız yuvarlak kek kalıbına boşaltın. 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. 5. Kek pişmeye başlamışken sosu yapmaya başlayın. 6. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve üstten her tarafına kürdan batırın. 7. Bir kaşık yardımıyla da kekin her tarafına iyice yayın. 8. Bir yandan kakaolu pudingi arkasında yazıldığı miktardan 1 çay bardağı eksik sütle pişirin. 9. Islak keki buzdolabında soğuyana kadar dinlendirin.
    A rich, layered Turkish coffee parfait in a glass dessert cup, topped with chocolate sauce and crushed cocoa biscuits, resting on a marble counter in a sunlit kitchen.

    Kahveli pudingli parfe olur mu?

    Evet, kahveli pudingli parfe yapılabilir. Örneğin, Dr. Oetker'in vanilyalı puding ve çikolatalı krem şanti kullanılarak hazırlanan kahveli parfe tarifi mevcuttur. Malzemeler: 1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding; 2,5 su bardağı süt; 1 yemek kaşığı çözünebilir kahve; 200 g kakaolu petit beurre bisküvi (ufalanmış); 1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti; 1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt. Hazırlanışı: 1. 2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın, üzerine puding poşetini boşaltın ve kahveyi ilave edin. 2. Orta ateşte karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırın. 3. Ocaktan alıp ufalanmış kakaolu bisküvileri ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın. 4. Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın, bisküvili puding ile karıştırın ve kalıba yerleştirin. 5. Buzdolabının dondurucu bölümünde yaklaşık 6-8 saat bekletin. Servis için çikolatalı sos ve pasta süsü ile süslenebilir.
    A Turkish kitchen counter with a freshly baked chocolate cake topped with glossy chocolate pudding instead of cream, surrounded by scattered cocoa powder and a wooden spoon resting nearby.

    Pasta kreması yerine kakaolu puding kullanılır mı?

    Evet, pasta kreması yerine kakaolu puding kullanılabilir. Puding ve kakao benzer özellikler taşıdığı için, puding pasta tariflerinde kakao yerine tercih edilebilir.
    A vibrant Turkish kitchen counter displays a freshly assembled *kedidili meyveli pudingli pasta*—layers of milk-soaked cat-tongue biscuits topped with creamy vanilla pudding, drizzled with glossy chocolate sauce, and garnished with shredded coconut and ripe strawberries.

    Kedidili meyveli pudingli pasta nasıl yapılır?

    Kedidili meyveli pudingli pasta yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket kedidili bisküvi; 1,5 su bardağı soğuk süt (kedidili bisküvileri ıslatmak için); 1 paket vanilyalı veya kakaolu puding (750 ml süt ile hazırlananlardan); 3,5 su bardağı süt (puding için); Üzeri için kakao, rendelenmiş çikolata, Hindistan cevizi veya Antep fıstığı tozu. Yapılışı: 1. Pudingi hazırlayın: Tencereye puding tozunu ve 3,5 su bardağı soğuk sütü alın, topak kalmayacak şekilde karıştırın. 2. Kedidili bisküvileri ıslatın: Geniş bir tabağa 1,5 su bardağı soğuk sütü dökün. 3. Katları oluşturun: Islattığınız bisküvilerin yarısını borcamın tabanına dizin, üzerine ılımış pudingin yarısını dökün ve düzeltin. 4. Dinlendirin: Pastayı buzdolabına kaldırıp en az 4-5 saat, ideali ise bir gece dinlendirin. 5. Süsleyin: Dinlenmiş pastanın üzerine kakao veya tercih ettiğiniz süslemeyi yapabilirsiniz. Pasta, meyveli bir tat için muzlu veya çilekli puding ile de yapılabilir.
    A warm Turkish kitchen with a pot of creamy pudding simmering on the stove, surrounded by ingredients like milk, sugar, and vanilla, while a wooden spoon stirs the mixture gently.

    Ev yapımı puding nasıl yapılır?

    Ev yapımı puding yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre süt; 1 su bardağı toz şeker; 3 yemek kaşığı kakao; 2 dolu yemek kaşığı un; 2 dolu yemek kaşığı nişasta; 1 paket vanilya; 1 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Uygun bir tencereye, vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri alın. 2. Orta ateşte, bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırarak pişirin. 3. Kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca birkaç dakika daha karıştırın. 4. Ateşten aldığınız pudingin içine vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle birkaç dakika çırpın. 5. Pudingi kepçe yardımıyla kaselere aktarın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. 6. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Pürüzsüz bir kıvam için malzemeleri iyice çırpın. Topaklanmaması için kaselere koymadan önce blenderdan geçirin. Yoğun kakao tadını sevmiyorsanız, toz kakao miktarını azaltabilirsiniz. Üzerini toz Antep fıstığı, fındık kırığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.