Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakao Pudingli Kek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1
- 1,5 su bardağı toz şeker 12
- 1 su bardağı sıvı yağ 12
- 1 su bardağı süt 13
- 3 çorba kaşığı kakao 1
- 1 paket şekerli vanilin 1
- 1 paket kabartma tozu 12
- 2,5 su bardağı un (yumurtanın büyüklüğüne göre unun ölçüsü biraz değişebilir) 1
- Sosu için: Yarım su bardağı toz şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 çorba kaşığı kakao, 1 paket kakaolu puding 1
Yapılışı:
- Şekeri ve yumurtayı çırpma teli veya mikserle 5 dakika çırpın 1.
- Sıvıyağ, süt, kakao, şekerli vanilin ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın 1.
- Unu eleyerek karışıma ilave edin ve güzelce karıştırıp 26 cm çapındaki yağladığınız yuvarlak kek kalıbına boşaltın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin 1.
- Kek pişmeye başlamışken sosu yapmaya başlayın 1.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve üstten her tarafına kürdan batırın 1. Keki hiç soğutmadan kakaolu sosu kekin üstüne dökün 1.
- Bir kaşık yardımıyla da kekin her tarafına iyice yayın 1.
- Bir yandan kakaolu pudingi arkasında yazıldığı miktardan 1 çay bardağı eksik sütle pişirin 1. Pudingi soğumadan ıslak kekin üzerine dökün 1.
- Islak keki buzdolabında soğuyana kadar dinlendirin 1. İsteğe göre üzerine hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: