Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı puding yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1;
- 1/2 su bardağı toz şeker 1;
- 2 su bardağı süt 1;
- 1/2 çay bardağı su 1;
- 1 tatlı kaşığı vanilin 1;
- Damak zevkine göre çikolata rendesi, meyve veya fındık (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Bir tencereye mısır nişastası ve toz şekeri koyun, karıştırın 1.
- Üzerine suyu ve sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin, topaklanmaması için dikkatli olun 1.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, karışım kaynadığında altını kısın 1.
- Koyulaşmaya başladığında vanilini ekleyin 1.
- Kıvam alıp göz göz olana kadar pişirmeye devam edin 1.
- Ocağı kapatın ve pudingi kaselere veya kaplara paylaştırın 1.
- Üzerini streç filmle örtün, bu sayede üzerinde sert bir tabaka oluşmasını engelleyebilirsiniz 1.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın, en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 1.
Alternatif bir ev yapımı puding tarifi:
- 1 litre süt 2;
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker 2;
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao 2;
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası (yoksa un nişastası da olur) 2;
- 2 tepeleme yemek kaşığı un 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
- Arzuya göre 1 portakalın kabuğu + 1 küçük paket çikolata 2.
Yapılışı:
- Tüm malzemeyi tencereye koyup karıştıra karıştıra pişirin 2.
- Pişince tereyağını ve kullanıyorsanız portakal kabuğu ve çikolatayı da ekleyip karıştırın 2.
- Kaselere paylaştırın 2.
- Üzerlerinin kabuk tutmaması için her birini pudingin üzerine streç değecek şekilde streçleyin 2.
- Soğuduktan sonra dolaba alıp servis yaparken isterseniz kakao ya da hindistan cevizi ile süsleyin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: