Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Profiterol yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar şunlardır:
- Hamurun Kıvamı: Hamur, pürüzsüz ve elastik olmalıdır 2. Unu topaklanmadan eklemek için yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak eklemek gerekir 3.
- Yumurtaların Eklenmesi: Yumurtalar, hamur iyice soğuduktan sonra teker teker eklenmeli ve her birinin iyice karıştığından emin olunmalıdır 34.
- Pişirme Sıcaklığı: Profiterol hamurları, yüksek sıcaklıkta (genellikle 200°C) pişirilmelidir 2. Bu, hamurların hızlı bir şekilde kabarmasını sağlar 2.
- Fırın Kapağını Açmamak: Fırın kapağı açılmamalıdır, aksi takdirde hamur söner ve iyi pişmez 34.
- Soğutma: Profiterol topları piştikten sonra, içlerine krema doldurmadan önce hem hamurun hem de kremanın iyice soğumuş olması gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: