Buradasın
Nefis yemek tarifleri profiterol nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nefis Yemek Tarifleri'ne göre profiterol yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Krema için:
- 2 su bardağı süt 3
- 2 yemek kaşığı un 3
- 2 yemek kaşığı nişasta 3
- 1 su bardağı toz şeker 3
- 1 paket vanilin 3
- 1 paket krema (isteğe bağlı) 3
Sos için:
Hazırlanışı:
- Bir tencereye su ve tereyağını ekleyin, kaynamaya bırakın 3.
- Kaynadıktan sonra içine tuzu ve unu ekleyin, karıştırarak pişirin 3. Hamur toparlanınca ocaktan alın 3.
- Hamur biraz soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin ve iyice çırpın 3. Hamur pürüzsüz bir kıvam almalıdır 3.
- Fırını 200 dereceye ısıtın 3. Hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın 3.
- Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar, üzeri altın rengi alana dek pişirin 3.
- Krema için sütü, şekeri, unu ve nişastayı bir tencerede karıştırın 3. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin 3. Piştikten sonra vanilini ekleyin ve karıştırın 3.
- Krema soğumaya bırakılırken, dilerseniz içine çırpılmış kremayı ekleyebilirsiniz 3.
- Çikolata ve kremayı bir tencerede benmari usulü eriterek sosu hazırlayın 3.
- Soğuyan profiterollerin üst kısmını kesip içini hazırladığınız kremayla doldurun 3. Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün 3.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: