Buradasın
Nefis yemek tarifleri profiterol nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nefis Yemek Tarifleri'ne göre profiterol yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı su 1;
- 1 su bardağı un 1;
- 125 gr tereyağı veya margarin 1;
- 3 adet yumurta (yumurtalar küçükse 4 adet) 1.
Profiterol kreması için:
- 2,5 su bardağı süt 1;
- 3 yemek kaşığı un 1;
- 1,5 çay bardağı şeker 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 paket vanilya 1.
Üzeri için:
- 1 paket hazır çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata 1.
Yapılışı:
- Küçük bir tencereye suyu ve margarini koyarak kaynatın 1.
- 1 su bardağı unu ekleyip iyice karıştırın ve 2-3 dakika pişirin 1.
- Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin 1.
- Yumurtaları teker teker hamura ekleyin, birini iyice yedirmeden diğerini eklemeyin 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlanmış tepsiye aralarında 2-3 cm boşluk bırakarak dökün 1.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin 1.
- Hamurlar piştikten sonra kremayı hazırlayın ve profiterol hamurlarına doldurun 1.
- Üzerine çikolata sosu veya eritilmiş çikolata gezdirin 1.
Tarifin tamamına nefisyemektarifleri.com sitesinden ulaşılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: