Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Profiterol topları yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Bir tencereye suyu, tereyağını ve bir çimdik tuzu koyup kaynamaya bırakın 2.
- Su kaynadıktan sonra 1 su bardağı unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak hamuru pişirin 2. Hamur top haline gelene kadar karıştırmaya devam edin 2.
- Hamur piştikten sonra ocaktan alın ve hafif soğumasını bekleyin 2.
- Yumurtaları birer birer ekleyerek hamuru iyice yoğurun 2. Her yumurta eklendikten sonra hamurun iyice karıştığından emin olun 2.
- Hamur hazırlandıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine iki tatlı kaşığı yardımıyla küçük toplar oluşturun 2.
- Hamurların arasında yeterli boşluk bırakarak tepsiye yerleştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 200 derece Celsius fırında 20-25 dakika kadar pişirin 2. Fırından çıkan profiteroller altın rengi alana kadar pişirilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: