Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Profiterolün hamur gibi olmasının nedeni, hamurun doğru şekilde hazırlanmaması veya pişirme aşamasında yapılan hatalar olabilir.
Profiterol hamurunun hazırlanması sırasında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- Unun eleyerek eklenmesi: Pataşu hamurunun sönmemesi için unun eleyerek eklenmesi önemlidir 4.
- Yumurtaların teker teker eklenmesi: Yumurtalar, hamurla tamamen özdeşleşene kadar eklenmeli ve her eklemeden sonra hamur iyice yoğrulmalıdır 45.
- Hamurun dinlendirilmesi: Hazırlanan hamurun, yumurtalarla yoğrulduktan sonra 15 dakika dinlendirilmesi önerilir 4.
Pişirme aşamasında ise fırının kapağının sık sık açılmaması ve hamurun kabarması için içindeki buharın kaçmaması sağlanmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: