Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Porsiyonluk cheesecake yapımı için gerekli malzemeler:
- Kuru taban için: 2 paket yulaflı bisküvi, 100 gram tereyağı 12.
- Cheesecake kreması için: 600 gram labne peyniri, 1 su bardağı şeker, 1 paket krema, 1 paket vanilya, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı nişasta 12.
- Çilekli sos için: 1 su bardağı çilek, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1/2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı şeker 1.
Hazırlanışı:
- Yulaflı bisküvileri rondodan geçirerek incecik bir kıvam elde edin 1.
- Eritilmiş tereyağını üzerine ekleyip karıştırın 1.
- Hazırladığınız karışımı, küçük porsiyonluk kapların tabanına yayın ve hafifçe bastırarak sıkıştırın 1. Buzdolabında en az 15 dakika bekletin 1.
- Labne peynirini, şekeri, kremayı, vanilyayı, yumurtaları ve nişastayı bir kapta iyice çırpın 1. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Hazırlanan kremayı, bisküvili tabanların üzerine dökün 1.
- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra, tamamen soğuması için bekletin 1.
- Çilekli sos için, çilekleri püre haline getirin 1. Su, şeker ve nişastayı ekleyerek karıştırın ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin 1.
- Soğuyan cheesecake'lerin üzerine çilekli sosu döküp, buzdolabında en az 2 saat dinlendirin 1. Sonrasında servis yapın ve keyfini çıkarın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: