Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cheesecake kreması yapımı için gerekli malzemeler:
- 300 gram labne peyniri 1;
- 300 gram süzme yoğurt 1;
- 3/4 su bardağı toz şeker 1;
- 1 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu 1;
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu 1;
- 3 adet yumurta 2.
Cheesecake kreması yapılışı:
- Süzme yoğurdu ve labne peynirini derin bir karıştırma kabına koyun 1.
- Toz şeker ilavesinden sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın 1.
- Rendelediğiniz portakal kabuğu, taze sıktığınız portakal suyunu ve tek tek eklediğiniz yumurtaları mikserle kısa süreyle karıştırın 1.
- Krema karışımını kelepçeli kek kalıbının üst kısmına döküp üzerini düzeltin 1.
- Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 60 dakika kadar üzeri koyulaşana kadar pişirin 1.
Cheesecake kremasının çatlamasını önlemek için labne peynirinin fazla suyunu süzmek ve yumurtaları tek tek eklemek önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: