Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piliç taşlık çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Haşlama: Piliç taşlıkları düdüklü tencerede su eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır, ardından doğranarak tavada kavrulur ve baharatlarla harmanlanır 13.
- Şişte Pişirme: Temizlenmiş ve tuzlanmış piliç taşlıkları, yağıyla birlikte şişe geçirilir ve közle pişirilir 2.
- Yahni: Taşlıklar, soğan, sarımsak ve domatesle birlikte sotelenerek yahni yapılabilir 4.
- Sac Kavurma: Taşlıklar, sac kavurma tarzında pişirilerek pilavla birlikte servis edilebilir 3.
Piliç taşlık, yüksek protein içeriği nedeniyle sağlıklı bir besin olarak kabul edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: