Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piliç taşlık pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Taşlıkların hazırlanması: Taşlıklar iyice yıkanır, zarları temizlenir ve iç kısmında taş veya kum olup olmadığı kontrol edilerek temizlenir 245.
- Haşlama: Taşlıklar tencereye alınıp üzerine su eklenerek yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika haşlanır 25.
- Kavurma: Haşlanan taşlıklar süzülüp bir tahta üzerinde minik minik doğranır 2. Bir tavaya yemeklik doğranan soğanlar alınıp 1-2 dakika kavrulur, üzerine biberler eklenerek kavurmaya devam edilir 2. Doğranan taşlıklar da ilave edilip taşlıklar hafif kızarıncaya kadar çevrilir 2.
- Baharatlama: Üzerine minik minik doğranan domates, tuz ve baharatlar (kekik, pul biber, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber) eklenir 2. 5 dakika daha karıştırarak pişirilir 2.
Tavuk taşlık, pirinç pilavı ve cacık eşliğinde servis edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: