Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piliç taşlık pişirmek için gerekli malzemeler:
- 450-500 gr tavuk taşlık 1;
- 1 adet orta boy kuru soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 2 adet sivri biber 1;
- 2 adet orta boy domates 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1;
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- Sıcak su (yemeğin üzerini geçecek kadar) 1.
Pişirme aşamaları:
- Tavuk taşlıklarını yıkayıp süzün ve küp küp doğrayın 1.
- Soğanı ve sarımsakları, domatesleri, biberleri eşit büyüklükte yemeklik doğrayın 1.
- Sıvıyağı tencereye alın ve kızdırın 1. Doğradığınız taşlıkları yağa ilave edin ve suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin 1.
- Soğanları ekleyin ve hafifçe pembeleşinceye kadar soteleyin 1.
- Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavurun 1.
- Domatesleri ilave edip yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin 1.
- Son olarak tuzu ve baharatları ekleyin 1. Yemeğin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin 1.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte taşlıklar yumuşayıncaya kadar (1,5 saat kadar pişirin) 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: