Piliç taşlık pişirmek için gerekli malzemeler: 450-500 gr tavuk taşlık; 1 adet orta boy kuru soğan; 2 diş sarımsak; 2 adet sivri biber; 2 adet orta boy domates; 1 yemek kaşığı salça; Tuz, karabiber, kırmızı pul biber; 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ; Sıcak su (yemeğin üzerini geçecek kadar). Pişirme aşamaları: 1. Tavuk taşlıklarını yıkayıp süzün ve küp küp doğrayın. 2. Soğanı ve sarımsakları, domatesleri, biberleri eşit büyüklükte yemeklik doğrayın. 3. Sıvıyağı tencereye alın ve kızdırın. 4. Soğanları ekleyin ve hafifçe pembeleşinceye kadar soteleyin. 5. Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavurun. 6. Domatesleri ilave edip yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. 7. Son olarak tuzu ve baharatları ekleyin. 8. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte taşlıklar yumuşayıncaya kadar (1,5 saat kadar pişirin).