Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pide yapımında maya yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
- Süt ve yoğurt: Hamurun daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlar 1.
- Sirke veya limon suyu: Asidik yapısıyla hamurun mayalanmasını hızlandırır ve pidenin dış kısmını daha çıtır hale getirir 124.
- Kabartma tozu: Hamurun kabarmasını sağlar, ancak maya kadar etkili olmayabilir 235.
- Ekşi maya: Doğal oluşan bu maya, un ve sudan yapılır ve keskin bir tada sahiptir 25.
- Pirinç unu: Glüten intoleransı olanlar için uygundur, pidenin daha hafif ve yumuşak olmasını sağlar 1.
Bu malzemelerle yapılan hamur işlerinin tadı ve dokusu, maya ile yapılanlardan farklı olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: