Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru mayanın yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
- Ekşi maya 12. 2 çay kaşığı maya yerine 1 su bardağı ekşi maya kullanılabilir, ancak kabarma süresi 30 dakikadan en az 1 saate çıkarılmalıdır 1.
- Kabartma tozu ve asit 13. Örneğin, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 çay kaşığı limon suyu ile benzer bir etki yaratılabilir 13.
- Nohut mayası 25. Nohut mayası, ekmek yapımında kullanılabilir 25.
- Karbonat 23. 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı limon suyu ile birlikte kullanılabilir 23.
Bu alternatifler, mayanın tam performansını göstermeyebilir ve hamur işlerinin tadı ile dokusunda farklılıklara yol açabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: