Pide hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 çay bardağı ılık su 1;
- 1 çay bardağı ılık süt 1;
- 4,5 su bardağı un 1;
- 1 paket yaş maya 1;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Derin bir kap içerisine ılık su, süt ve mayayı ekleyin 1. 5 dakika mayanın çözülmesi için bekleyin 1.
- Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağ, şeker ve tuzu ilave edin 1.
- Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun 1.
- Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde üzerini streç ile hava almayacak şekilde kapatın ve en az 30 dakika dinlendirin 1.
- Hamur iki katı büyüklüğe çıktığında, 8 parçaya bölün 1.
- Tezgahın üzerini unlayın ve böldüğünüz parçaları uzunlamasına açın 1. Hamurun inceliğine kendi zevkinize göre karar verin 1.
- Açtığınız hamuru iç harç ile doldurun ve fırın tepsisine dizin 1. 15 dakika daha bekletin ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: