• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Pide hamuru nasıl yapılır?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #Pide

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pide hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 çay bardağı ılık su 1;
    • 1 çay bardağı ılık süt 1;
    • 4,5 su bardağı un 1;
    • 1 paket yaş maya 1;
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Derin bir kap içerisine ılık su, süt ve mayayı ekleyin 1. 5 dakika mayanın çözülmesi için bekleyin 1.
    2. Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağ, şeker ve tuzu ilave edin 1.
    3. Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun 1.
    4. Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde üzerini streç ile hava almayacak şekilde kapatın ve en az 30 dakika dinlendirin 1.
    5. Hamur iki katı büyüklüğe çıktığında, 8 parçaya bölün 1.
    6. Tezgahın üzerini unlayın ve böldüğünüz parçaları uzunlamasına açın 1. Hamurun inceliğine kendi zevkinize göre karar verin 1.
    7. Açtığınız hamuru iç harç ile doldurun ve fırın tepsisine dizin 1. 15 dakika daha bekletin ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin 1.
    Püf noktası: Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin 1. Özellikle su ve süt ılık bir şekilde kullanılmalıdır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. lezzet.com.tr
        1
      2. yemek.com
        2
      3. karaca.com
        3
      4. ardaninmutfagi.com
        4
      5. pide.gen.tr
        5
    • Hamurun kabarması için nelere dikkat edilmeli?

    • Pide hamurunu daha lezzetli hale getirmek için hangi malzemeler kullanılabilir?

    • Pidesi hamuru için alternatif mayalama yöntemleri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Evde pide yapmak için hangi un kullanılır?

    Evde pide yapımında 500 gram un kullanılması önerilir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Un
    5 kaynak

    Pide hamuruna süt konur mu?

    Evet, pide hamuruna süt konur. Yumuşak pide hamuru tarifinde, hamur için gerekli malzemeler arasında 1 çay bardağı ılık süt bulunmaktadır.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #Pide
    • #Teknoloji
    5 kaynak

    En iyi kaşarlı pide hangi hamurdan yapılır?

    En iyi kaşarlı pide için yumuşak ve çıtır bir hamur kullanılması önerilir. İşte bu tür bir hamur için kullanılabilecek iki farklı tarif: 1. Diyetkolik.com Tarifi: Bu tarifte, 250 gram kavurma, 3 su bardağı un, 1,5 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 2 su bardağı kaşar peyniri gibi malzemeler kullanılır. 2. Yemek.com Tarifi: Bu tarifte ise yarım kg un, ılık su ve süt, kuru maya, toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz gibi malzemeler kullanılır.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    5 kaynak

    Aydın pidesi hangi hamurdan yapılır?

    Aydın pidesi, ince ve çıtır bir hamurdan yapılır.
    • #Yemek
    • #Hamur
    • #Pişirme
    • #TürkMutfağı
    5 kaynak

    Pide hamuru ile ekmek hamuru aynı mı?

    Pide hamuru ve ekmek hamuru aynı temel malzemelerle yapılsa da bazı farklılıklara sahiptir. Benzerlikler: - Her iki hamur da un, su, tuz ve maya ile yapılır. Farklılıklar: - Yağ kullanımı: Pide hamurunda daha fazla yağ kullanılır, bu da pidenin daha yumuşak ve elastik olmasını sağlar. - Yoğrulma süresi: Pide hamuru daha kısa süreyle yoğrulurken, ekmek hamuru daha uzun süre yoğrulur. - Pişirme yöntemi: Pide genellikle taş fırınlarda, ekmek ise fırında veya evdeki standart ocaklarda pişirilir.
    • #Gıda
    • #Hamur
    • #Pişirme
    • #Tarif
    5 kaynak

    Pastane pide hamuru kaç saat mayalanır?

    Pastane pidesi hamurunun mayalanma süresi ortam sıcaklığına bağlı olarak 45 dakika ile 1 saat arasında değişir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    En güzel sucuklu pide hangi hamurdan yapılır?

    En güzel sucuklu pide, yumuşak pide hamurundan yapılır. Hamur malzemeleri: - 4 su bardağı un; - 1 su bardağı ılık süt; - 40 gr yaş maya; - 1 yumurta sarısı; - 1 yumurta; - 1 kahve fincanı tereyağı; - 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı; - Tuz. Hamur, mayalanması için dinlendirildikten sonra, üzerine dilimlenmiş sucuk ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek pişirilir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"53x10":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fpide-hamuru-nasil-yapilir-2823716062%3Flr%3D213%26ncrnd%3D7654","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"7017552991753419145","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1753419174737272-4231686194537707766-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-49-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"53x1w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"53x11":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"53x1w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"53x12":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Pide hamuru yapmak için gerekli malzemeler:**\n\n* 2 çay bardağı ılık su [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru);\n* 1 çay bardağı ılık süt [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru);\n* 4,5 su bardağı un [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru);\n* 1 paket yaş maya [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru);\n* 1 tatlı kaşığı tereyağı [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru);\n* 1 tatlı kaşığı toz şeker [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru);\n* 1 tatlı kaşığı tuz [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru).\n\n**Yapılışı:**\n\n1. Derin bir kap içerisine ılık su, süt ve mayayı ekleyin [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru). 5 dakika mayanın çözülmesi için bekleyin [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru).\n2. Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağ, şeker ve tuzu ilave edin [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru).\n3. Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru).\n4. Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde üzerini streç ile hava almayacak şekilde kapatın ve en az 30 dakika dinlendirin [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru).\n5. Hamur iki katı büyüklüğe çıktığında, 8 parçaya bölün [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru).\n6. Tezgahın üzerini unlayın ve böldüğünüz parçaları uzunlamasına açın [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru). Hamurun inceliğine kendi zevkinize göre karar verin [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru).\n7. Açtığınız hamuru iç harç ile doldurun ve fırın tepsisine dizin [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru). 15 dakika daha bekletin ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru).\n\n**Püf noktası:** Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru). Özellikle su ve süt ılık bir şekilde kullanılmalıdır [```1```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru","title":"Yumuşak Pide Hamuru Tarifi: Yumuşak Pide Hamuru Nasıl...","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru"},{"sourceId":2,"url":"https://yemek.com/tarif/pide-hamuru/","title":"Pide Hamuru Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/pide-hamuru/"},{"sourceId":3,"url":"https://www.karaca.com/blog/evde-pide-yapimi/","title":"Evde Pide Yapımı: Geleneksel Tatları Karaca ile Keşfedin","shownUrl":"https://www.karaca.com/blog/evde-pide-yapimi/"},{"sourceId":4,"url":"https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/hamurlular/peynirli-ve-kavurmali-pide","title":"Peynirli ve Kavurmalı Pide – Arda'nın Mutfağı","shownUrl":"https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/hamurlular/peynirli-ve-kavurmali-pide"},{"sourceId":5,"url":"https://www.pide.gen.tr/pide-hamuru-nasil-yapilir.html","title":"Pide Hamuru Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://www.pide.gen.tr/pide-hamuru-nasil-yapilir.html"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Pide hamuru nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/pide","text":"#Pide"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Hamurun kabarması için nelere dikkat edilmeli?","url":"/search?text=Pide+hamuru+kabarmas%C4%B1+i%C3%A7in+p%C3%BCf+noktalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Pide hamurunu daha lezzetli hale getirmek için hangi malzemeler kullanılabilir?","url":"/search?text=Pide+hamuruna+lezzet+katan+malzemeler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Pidesi hamuru için alternatif mayalama yöntemleri nelerdir?","url":"/search?text=Pide+hamuru+mayalama+y%C3%B6ntemleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Pide+hamuru+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"7017552991753419145","reqid":"1753419174737272-4231686194537707766-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-49-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1753419174737272-4231686194537707766-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-49-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"53x1w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"53x13":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.livashop.com/blog/icerik/evde-pide-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tiklagelsin.com/blog/article/kiymali-pide-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/ekmek-tarifleri/ev-yapimi-ramazan-pidesi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cnnturk.com/yemek-tarifleri/evde-pide-yapimi-evde-pide-nasil-yapilir-yapimi-kolay-en-guzel-evde-pide-tarifi-1609421?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/evde-pide-yapimi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/evde-pide-yapmak-icin-hangi-un-kullanilir-2732343032","header":"Evde pide yapmak için hangi un kullanılır?","teaser":"Evde pide yapımında 500 gram un kullanılması önerilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/un","text":"#Un"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/yumusak-pide-hamuru?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kacbardak.com.tr/blog/pide-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/sut-gocmen-pidesi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bg360.com.tr/kiymali-pideye-sut-konur-mu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://posu.com.tr/pide-hamurunun-icinde-ne-var/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pide-hamuruna-sut-konur-mu-1611293154","header":"Pide hamuruna süt konur mu?","teaser":"Evet, pide hamuruna süt konur. Yumuşak pide hamuru tarifinde, hamur için gerekli malzemeler arasında 1 çay bardağı ılık süt bulunmaktadır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/pide","text":"#Pide"},{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/kavurmali-kasarli-pide?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/2016/12/21/kasarli-pide-tarifi-kasarli-pide-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kasarli-pide/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tarifsofrasi.com/post/ka%C5%9Farl%C4%B1-pide-%C3%A7%C4%B1t%C4%B1r-hamur-ve-eritilmi%C5%9F-ka%C5%9Far%C4%B1n-m%C3%BCkemmel-uyumu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/kasarli-pide?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/en-iyi-kasarli-pide-hangi-hamurdan-yapilir-59144877","header":"En iyi kaşarlı pide hangi hamurdan yapılır?","teaser":"En iyi kaşarlı pide için yumuşak ve çıtır bir hamur kullanılması önerilir. İşte bu tür bir hamur için kullanılabilecek iki farklı tarif: 1. Diyetkolik.com Tarifi: Bu tarifte, 250 gram kavurma, 3 su bardağı un, 1,5 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 2 su bardağı kaşar peyniri gibi malzemeler kullanılır. 2. Yemek.com Tarifi: Bu tarifte ise yarım kg un, ılık su ve süt, kuru maya, toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz gibi malzemeler kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aydinlik.com.tr/haber/aydinda-ne-yenir-ne-icilir-aydinin-en-meshur-yemekleri-429308?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/yoresel-pide-cesitleri-blog-3648974?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gencgazete.net/foto-galeri/aydinda-ne-yenir-aydinin-unlu-yemekleri-ve-mutlaka-denemeniz-gereken-en-meshur-10-lezzet?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Tahinli_pide?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/masterchef-pide-tarifleri?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/aydin-pidesi-hangi-hamurdan-yapilir-4258235268","header":"Aydın pidesi hangi hamurdan yapılır?","teaser":"Aydın pidesi, ince ve çıtır bir hamurdan yapılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/ekmek-hamuruyla-pide/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eksisozluk.com/pide-hamuru--188951?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pide.gen.tr/pide-hamuru-ve-ekmek-hamuru-arasinda-ne-fark-var.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/pide-hamuru-farkl-m?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kacbardak.com.tr/blog/mayasiz-pide-hamuru?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pide-hamuru-ile-ekmek-hamuru-ayni-mi-1919023623","header":"Pide hamuru ile ekmek hamuru aynı mı?","teaser":"Pide hamuru ve ekmek hamuru aynı temel malzemelerle yapılsa da bazı farklılıklara sahiptir. Benzerlikler: - Her iki hamur da un, su, tuz ve maya ile yapılır. Farklılıklar: - Yağ kullanımı: Pide hamurunda daha fazla yağ kullanılır, bu da pidenin daha yumuşak ve elastik olmasını sağlar. - Yoğrulma süresi: Pide hamuru daha kısa süreyle yoğrulurken, ekmek hamuru daha uzun süre yoğrulur. - Pişirme yöntemi: Pide genellikle taş fırınlarda, ekmek ise fırında veya evdeki standart ocaklarda pişirilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/pastane-pidesi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/pastane-pidesi/11323?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.kocaali.com/pastane-pidesi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetrehberim.com/pastane-pidesi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/pastane-pidesi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pastane-pide-hamuru-kac-saat-mayalanir-1575485100","header":"Pastane pide hamuru kaç saat mayalanır?","teaser":"Pastane pidesi hamurunun mayalanma süresi ortam sıcaklığına bağlı olarak 45 dakika ile 1 saat arasında değişir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/sucuklu-pide?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/sucuklu-kasarli-pide/5378?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/sucuklu-pide/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmetarif.com/bu-kadar-kolay-pide-tarifi-olur-mu-kasarli-sucuklu-pide-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/kasarli-sucuklu-pide-tarifi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/en-guzel-sucuklu-pide-hangi-hamurdan-yapilir-2083669879","header":"En güzel sucuklu pide hangi hamurdan yapılır?","teaser":"En güzel sucuklu pide, yumuşak pide hamurundan yapılır. Hamur malzemeleri: - 4 su bardağı un; - 1 su bardağı ılık süt; - 40 gr yaş maya; - 1 yumurta sarısı; - 1 yumurta; - 1 kahve fincanı tereyağı; - 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı; - Tuz. Hamur, mayalanması için dinlendirildikten sonra, üzerine dilimlenmiş sucuk ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek pişirilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"53x1w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"53x14":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"53x1w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"53x15":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"53x1w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}