Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynir üretimi temel olarak altı ana aşamadan oluşur:
- Sütün Hazırlanması: Pastörize edilmiş süt kullanılarak zararlı mikroorganizmalar yok edilir 12.
- Mayalama: Süt, peynir mayası veya asit gibi koagülasyon ajanları eklenerek mayalanır 13.
- Kesme: Oluşan pıhtı, kesilerek daha küçük parçalara ayrılır 14.
- Isıtma ve Karıştırma: Pıhtı parçaları belirli bir sıcaklıkta ısıtılır ve karıştırılır 14.
- Süzme ve Presleme: Karışım süzülerek peynir altı suyu ayrılır ve kalan katı madde kalıplara alınarak preslenir 14.
- Olgunlaştırma: Peynirler, belirli bir nem ve sıcaklıkta, zaman zaman çevrilerek olgunlaştırılır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: