Buradasın
Peynir üretiminde uygulanan kalite sistemleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynir üretiminde uygulanan kalite sistemleri şunlardır:
- Hijyen Kontrolü: Üretim ortamının düzenli olarak temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi, çalışanların hijyen kurallarına uyması 14.
- Süt Kalitesi Kontrolü: Çiğ sütün duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik niteliklerinin üstün kalitede olması 2.
- Standardizasyon: Sütteki yağ ve protein oranlarının ayarlanması, her zaman standart ve aynı kalitede peynir elde edilebilmesi için 23.
- Pastörizasyon: Sütteki patojen mikroorganizmaları yok etmek ve diğer mikroorganizmaları uzaklaştırmak için ısıl işlem uygulanması 23.
- Pıhtı Oluşumu ve Kesimi: Süte starter kültürler eklenerek pıhtı oluşturulması ve pıhtının uygun boyutlarda kesilmesi 3.
- Olgunlaşma Süreci: Peynirlerin doğru sıcaklıkta, nemde ve zamanında olgunlaşması 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: