Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynir renk değiştirmesinin birkaç nedeni vardır:
- Bakteri ve küf: Serratia marcescens ve Pseudomonas gibi bakteriler ile bazı küf türleri, peynirin nemli ortamlarda uzun süre kalması sonucu çoğalarak pembe-kırmızı tonlarında renk değişimine neden olabilir 13.
- Fermentasyon süreci: Bazı peynir türlerinde doğal olarak fermentasyon sürecinde renk değişimleri görülebilir, ancak bu genellikle pembeleşme şeklinde değil, sararma veya mavileşme şeklindedir 1.
- Saklama koşulları: Peynirin doğru saklanmaması, özellikle buzdolabında nem oranı yüksekse ve hava ile fazla temas ediyorsa, renk değişimlerine yol açabilir 14.
- Tuz oranı: Tuz oranının düşük olması, zararlı mikroorganizmaların daha kolay üremesine ve pembeleşme riskinin artmasına neden olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: