Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah peynirin siyah olmasının birkaç nedeni vardır:
- Doğal üretim yöntemleri: Geleneksel olarak Türkiye’nin bazı yörelerinde üretilen tuzlu ve sert peynirler, olgunlaşma sürecinde koyu bir renk alabilir 1. Bu renk, peynirin üzerinde oluşan Penicillium Roqueforti türü küflerden kaynaklanır 1.
- Aktif karbon veya mürekkep balığı mürekkebi: Modern anlamda, siyah peynir, aktif karbon, mürekkep balığı mürekkebi gibi doğal bileşenlerle renklendirilmiş gurme peynirlerini ifade eder 13.
- Özel üretim teknikleri: Örneğin, İngiltere'de siyah peynirler kömür tozu ile yapılır ve "kömür peyniri" olarak adlandırılır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: