Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz peynirin olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir:
- Doku: Taze beyaz peynirin yapısı yumuşakken, olgunlaştırılmış beyaz peynirin dokusu sertleşir ve kırılgan bir hal alır 5.
- Tat ve Koku: Olgunlaştırılmış beyaz peynirin tadı ve kokusu yoğunlaşır, hafif ekşimsi ve keskin bir profil oluşur 5.
- Renk: Olgunlaştırılmış beyaz peynir, hafif sarımtırak bir renge sahipken, taze beyaz peynir beyaz ve parlak görünür 5.
- pH Değeri: Olgunlaşma sürecinde pH değeri düşer 5.
- Tuz Oranı: Olgunlaştırılmış beyaz peynirin tuz oranı artar 5.
Ayrıca, olgunlaştırılmış beyaz peynirlerin etiketinde "üretim tarihinden itibaren en az ... gün olgunlaştırılarak piyasaya arz edilmiştir" ibaresi bulunur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: