Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biftekli en güzel sos için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 5;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 5;
- 1 adet soğan (ince doğranmış) 5;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 5;
- 1 su bardağı et suyu veya kemik suyu 5;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 5;
- 1 tatlı kaşığı taze kekik veya 1/2 tatlı kaşığı kuru kekik 5;
- 1 tatlı kaşığı taze biberiye veya 1/2 tatlı kaşığı kuru biberiye 5;
- Yeterince tuz ve karabiber 5.
Hazırlanışı:
- Geniş bir tavada tereyağı ve zeytinyağını birlikte ısıtın 5.
- Isındıktan sonra ince doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun 5.
- Ardından ezilmiş sarımsağı ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin 5.
- Domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin 5.
- Et suyu veya kemik suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın 5.
- Kaynadıktan sonra kekik, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyin 5.
- Sosun kıvamı yoğunlaşana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin 5.
- Sosu ocaktan alarak sıcak servis yapın 5.
Sosun içine ekleyeceğiniz baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilir, daha zengin bir tat için kırmızı şarap ekleyebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: