Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bifteği en güzel pişirmek için şu adımlar izlenebilir:
- Etin hazırlanması:
- Baharatlama:
- Pişirme:
- Tavayı önceden yüksek ateşte ısıtmak, etin eşit derecede pişmesini sağlar 12.
- Bifteği tavaya koyduktan sonra, etin kalınlığına bağlı olarak her iki yüzünü de 1-3 dakika mühürlemek gerekir 2.
- Mühürleme sonrası ocağın altını orta ateşe getirerek, tavaya tereyağı ve ezilmiş sarımsak eklemek ve eriyen tereyağını etin üzerine gezdirmek, lezzeti artırır 2.
- Az pişmiş için 1-2 dakika, orta pişmiş için 2-3 dakika, iyi pişmiş için ise 4-5 dakika daha her iki yüzü pişirmeye devam etmek gerekir 2.
- Dinlendirme:
Biftek pişirme yöntemleri, kullanılan tarife ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: